Karaoke Nedir ve Karaoke'nin Tarihi


Karaokede sesinizin iyi yada kötü olması önemli değildir. Alternatif bir eğlence aracı olan karaokede önemli olan stres atmak ve rahatlamaktır.

Karaoke yaparken, eğer şarkının sözlerini yada şarkının neresinde gireceğinizi bilmiyorsanız tek yapmanız gereken gözünüzü şarkı sözlerinden veya ekrandan ayırmamaktır. Eger ekrandan takıp ediyorsanız; ekranda akan şarkı sözleri renk değitirerek size adım adım bu konuda yardımcı olmaktadır.

Karaoke'nin Tarihi

İlk karaoke makinesini 1971'de Inoue Daisuke icat etti; bir otomobil teybi, bir madeni para kutusu ve bir küçük amfiyi birleştirerek hem de. Tüm dünyada 1980'lerin önemli fenomenlerinden de biriydi karaoke. Son zamanlarda ise İstanbul eğlence hayatının vazgeçilmez eglencelerinden. Kadını erkeği, şarkıların ekrana düşen sözleri eşliğinde, mikrofonun ve sahnenin büyüleyici atmosferinde büyük bir zevkle şarkıyı söylüyor. Karaoke mikrofonunu tutmanın büyülü hissi herkesi sarıyor. Karaokenin en büyük faydası ise insanı rahatlatması.

Karaoke esasında bu şekılde ama günümüzde daha farklı şekilde daha pratik de yapılabiliyor. Bunun en büyük örneği bilgisayardan bazı programlar yardımıyla yapılan karaokeler...


Bazı yerler "turkishkaraoke" sitesinden alıntı yapılmıştır.

Hiç yorum yok:

Bu Blogda Ara

Tema resimleri fpm tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.